Despre noi

Asociația “Dogs Center Resita” este o organizatie neguvernamentala, non-profit, caritabila, de protectie a animalelor, fiind constituita legal, cu statut si un act constitutiv, legalizat si aprobat de autoritatile romane.

ASOCIATIA “DOGS CENTER RESITA”

CODUL DE IDENTIFICARE FISCALA AL ENTITATII NONPROFIT: 25661547
CONT BANCAR (IBAN): RO30BTRLRONCRT0379819301

Proiecte incheiate cu succes:

Peste 1.000 de caini si pisici au fost adoptati pe pagina noastra de facebook prin promovarea pozelor cu animale si printr-un proiect numit: „Salveaza o viata! Adopta!” unde am dus in Parcul Tricolorului din Resita cate 30-40 de caini si pisici asteptand sa fie adoptati, dupa ce au fost sterilizati, microcipati, vaccinati.

Peste 60 caini adoptati in Germania. Colaboram cu mai multe Asociatii si Federatii din tara precum si din strainatate. In 2012 am trimis 2 caini paralizati chiar si in Anglia care si-au gasit stapan.

Sterilizarea a 300 de caini si pisici. Dorim anual sa putem oferi sterilizarea gratuita cu ajutorul donatiilor si 2% din venitul anual.

  • Salvarea animalelor de anumite boli sau accidente. Accidente de masini au fost Labus (album), care a avut piciorul drept din spate rupt in urma unui accident rutier si pus in tije metalice, iar acum revenindu-si in totalitate si fiind adoptat. Alti catei salvati din accidente de masina au fost Lucky, Bella, Angel, Pami și Purry (albume pe Facebook) care din pacate au ramas paralizati cu picioarele din spate. Alte cazuri au fost Linda, Norocel și alți pui (albume pe Facebook) care au avut parvoviroza si au reusit pana la urma sa infrunte aceasta boala. Alte cateluse salvate de anumite tumori cum au fost Cindy si Diana (albume pe Facebook) fiind adoptate in Germania, iar altii salvati de raie, Leo, Happy și alți pui (albume pe Facebook) adoptati in Romania si Germania.

Am mai avut doua cazuri deosebite cu 2 pisici cu pui, care au adoptat cate un pui de catel fiecare, acei pui fiind abandonati la gunoi avand doar cateva zile. La ora actuala fiind dati spre adoptie.

Am salvat si o barza din satul Iaz, caruia i-am oferit tratamentul necesar si am mers cu ea in satul Cristian, langa Sibiu, unde exista o asociatie de protectie a berzelor “Prietenii Berzelor” care au avut in continuare grija de această și cu care am pastrat legatura de peste 10 ani.

Am fost solicitati si am mers la diferite interventii in judetul Caras-Severin pentru drepturile animalelor si unde am fost anuntati de catre Institutul de Politie sau locuitori. In urma interventiilor, li s-au deschis dosare penale anumitor persoane care maltratau animale si nu respectau legea pentru protectia animalelor.

Organizarea pentru prima data in Resita a “Ziua International a Animalelor”, avand loc pe 1 octombire, unde am avut sprijinul Primariei, Institutului de Politie si Jandarmi, pentru o demonstratie de dresaj, precum si orchestra organizata de Liceul de Arta si alte multe surprize (facepainting, baloane in forma de animalute, concurs pt cel mai deosebit animalut, targ de adoptii).

Misiunea noastra

ASOCIAȚIA “DOGS CENTER RESITA” isi propune sterilizarea cainilor comunitari, oferirea unui adapost pentru un numar limitat de caini si pisici abandonati, asistenta medicala pisicilor si cainilor comunitari, bolnavi si/sau raniti accidental sau intentionat.

Echipa

Loredana Palcovici
 Presedinte                  

Carmen Imbrea
Vicepresedinte  

Sharing is caring!