Direcționează 2%

Directioneaza 2% DIN IMPOZITUL PE VENIT!

Donează și salvează!

Atenție formularul 230, adică 2% din impozitul pe venit a fost modificat în acest an, nu mai este valabil cel de anul trecut ci cel din imagine, precum și data limită de depunere a acestuia, fiind 15 Martie.

Cine dorește să ajute asociația cu redirecționarea impozitului pe venit, DE LA DISTANTA, poate accesa aceste linkuri:

Declaratia 230: https://drive.google.com/…/1SwL9x4owO87k0Ddw2VXsRc-FMn…/view

Imputernicirea:
https://drive.google.com/…/1cyOE_crMyMPM8LzZp6If6RPkO…/view…

Le descărcați, le imprimați, completați, scanați (sau poză), apoi le puteți trimite prin mesaj tot aici pe pagină, eu le voi imprima și le voi duce la organul fiscal competent.

Cei care doresc să ofere cei 2% asociației, pot urma pașii următori:

Formularul îl puteți descărca aici:

Imputernicirea:
https://drive.google.com/…/1cyOE_crMyMPM8LzZp6If6RPkO…/view…

Declaratia 230: https://drive.google.com/…/1SwL9x4owO87k0Ddw2VXsRc-FMn…/view

sau să-l completați la magazinele Rebel Fashion din Reșița (Blvd-ul Republicii nr 4 la intim sau Nera Shopping Center, etaj 2) la “I.Date de identificare a contribuabilului”. Bifați una dintre casutele “Venituri din salarii si asimilate salatiilor” sau “Venituri din pensii”. Semnați la “Semnătura contribuabil”.

Formularul 230 se poate depune:
– completați formularul la Magazinele Rebel Fashion din Reșița (Blvd-ul Republicii, nr. 4 la intim, sau Nera Shopping Center, etaj 2), iar formularele se vor depune de către președinta asociației la Finanțe.
– în format hârtie direct la registratura organului fiscal, formularul completat deja cu numele asociației se poate printa aici sau se poate ridica de la magazinele Rebel Fashion situate pe Blvd-ul Republicii nr. 4 (Intim) sau în Nera Shopping Center, etaj 2.
– la oficiul poştal, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire. (Reşița, Str. Valea Domanului, Nr. 2, C.P. 320071)
– online, prin serviciul Spațiul privat virtual pe
https://pfinternet.anaf.ro/
https://www.anaf.ro/InregPersFizic…/formularInregistrare.jsp
– online, semnat electronic cu certificatul digital calificat prin portalul
https://decl.anaf.mfinante.gov.ro/

Termen limită 15 Martie!!!!!!!

Va reamintim ca banii castigati din aceasta campanie vor fi folositi:
● pentru sterilizari/castrari, pentru a preveni nasterea a sute de mii de caini si pisici, care ar trai pe strazi, in pericole si suferinta.
● pentru a acorda asistenta medicala pisicilor si cainilor comunitari, bolnavi si/sau raniti, accidental sau intentionat.
● pentru a le asigura transport, vaccinuri, deparazitări, hrană și nevoile necesare cainilor si pisicilor care așteaptă să fie adoptate.
● pentru lansarea unui program educational pentru copiii din scoli si licee. Scopul acestui program este de a invata elevii ce inseamna un animal de companie si cum sa devina stapani responsabili.
● pentru crearea unui adăpost în care să putem salva cât mai multe animale abandonate.

DENUMIRE ENTITATE NONPROFIT: ASOCIATIA “DOGS CENTER RESITA”
CODUL DE IDENTIFICARE FISCALA AL ENTITATII NONPROFIT: 25661547
CONT BANCAR (IBAN): RO30BTRLRONCRT0379819301Directioneaza 20% DIN IMPOZITUL PE PROFIT!

DIRECTIONARE A 20% DIN IMPOZITUL PE PROFIT DATORAT STATULUI CATRE ASOCIAȚIA DOGS CENTER REȘIȚA
Aveți o afacere și vreți să susțineți programele de salvare a animalelor fără stăpân? În fiecare an puteți redirecționa către DOGS CENTER REȘIȚA 20% din impozitul pe profit sau din impozitul pe venitul microintreprinderii datorat statului. Pentru asta este nevoie de completarea unui contract de sponsorizare inregistrat pana la sfarsitul anului.
Adresa de mail : dogscenteresita@yahoo.com

Iată mai jos explicația pe larg și procedura de urmat:
1. “Dacă ești firmă, plătitoare de impozit pe profit, poți să direcționezi 20% din impozitul pe profit ce revine statului. În anul 2004 în Codul Fiscal a fost introdusă o facilitate de impozitare dar foarte puține societăți comerciale fac uz de această înlesnire.
Astfel potrivit Codului Fiscal art. 21. alin. 4 poți să scazi din impozitul pe profit datorat statului sumele aferente contractelor de sponsorizare. Legislația impune două condiții în acest sens: suma nu trebuie să depășească 0,5% din cifra de afaceri a firmei (0,75% începând cu 29.07.2019) și trebuie să se încadreze în limita de 20% din impozitul pe profit ce revine statului iar beneficiarul sponsorizării este înscris, la data incheierii contractului, în Registrul entităților/unităților de cult pentru care se acordă deduceri fiscale.

Procedura de sponsorizare:
Procedura în sine este una extrem de facilă, presupunând eforturi minime din partea societății comerciale. Astfel, în urma alegerii organizației noastre, se va încheia un contract de sponsorizare (cel din poza atașată). Sponsorizarea trebuie să fie înregistrată în contabilitate în anul pentru care se face plata impozitului. Contractul astfel încheiat constituie dovada actului de sponsorizare, iar în baza acestuia, societatea dvs va vira suma în contul Asociației Dogs Center Reșița. Suma ce urmează a fi donată este considerată cheltuiala nedeductibilă și se constituie ca un credit fiscal, scăzându-se din impozitul datorat.
În cazul în care sponsorizarea este mai mare decât impozitul datorat, aceasta poate să apeleze la creditul fiscal. Aceasta îi permite practic ca suma sponsorizării să fie acoperită de un credit fiscal disponibil pe o perioadă de șapte ani. Aceasta își poate deduce din impozitul pe profit viitor sponsorizările realizate în anii precedenți și acumulate în creditul fiscal.”

2.Dacă ești plătitor de impozit pe venit – microintreprindere și efectuezi sponsorizări, atunci scazi sumele aferente din impozitul pe veniturile microintreprinderilor până la nivelul valorii reprezentând 20% din impozitul pe veniturile microintreprinderilor datorat pentru trimestrul în care ai înregistrat cheltuiala respectivă. Sumele care nu sunt scăzute din impozitul pe veniturile microintreprinderilor datorat se raportează în trimestrele următoare pe o perioadă de 28 de trimestre consecutive. Baza înregistrării în contabilitate este tot contractul de sponsorizare făcut și plata aferentă acestuia, așa cum s-a menționat mai sus, în contul asociației noastre.

Mulțumim pentru colaborare! Numai împreună putem salva viețile acestor suflete abandonate!

Sharing is caring!