Voluntariat

Cum si de ce sa devii membru al asociatiei?

Cum devin membru?

Contactati-ne ! Completati un formular de adeziune si lunar cotizatia de membru, de 5 lei. Daca sunteti persoana juridica cotizatia lunara este la alegerea dumneavoastra.

Ce inseamna sa fiu membru cotizant ?

Inseamna sa asigurati asociatiei un venit constant care sa transforme in fapte intentiile bune. O cotizatie de 5 lei, platita lunar este un efort mic ; alaturi de o alta cotizatie insa reprezinta vaccinarea completa, pe un an, a unui caine ; alaturi de alte cotizatii poate insemna intretinerea lunara a unui caine sau tratament medical alaturi de alte trei cotizatii inseamna intretinerea lunara a unui caine bolnav.

Este deci un domeniu in care putem face lucruri importante cu efort mic. Dar numai impreuna. Desigur, puteti oferi si orice alt fel de ajutor, atunci cand e nevoie: transport pentru un animal ranit, hrana, custi pentru caini, medicamente, etc.

Activitatea Asociatiei “Dogs Center Resita” se bazeaza exclusiv pe voluntariat, de aceea oricine poate ajuta, chiar daca nu are experienta in domeniu sau cunostinte medicale. Aceasta este o scurta descriere a activitatii de voluntariat (posibile directii): – sa verifice pisicile si cainii adoptati – ajutor hrana si apa pentru catei – program de ingrijire acasa: sunt catei care au nevoie de un tratament special, pentru o anumita perioada de timp (accidente, boli); pentru astfel de cazuri se solicita voluntari care pot asigura un spatiu cat de mic catelului respectiv – transport in cazuri de urgenta (catei loviti, bolnavi), transport catei pentru a fi adoptati in alte localitati, transport catei pentru sterilizari – implicare in organizarea actiunilor noastre – prezenta la evenimente – mediatizarea evenimentelor – promovarea Asociatiei “Dogs Center Resita” si a activitatii acesteia: graphic desing, fotografie, vizite educationale in scoli, programe cu copii, impartirea pliantelor in locurile unde avem acces (cabinete, scoli, magazine) – strangere de fonduri – amplasarea cutiilor de donatii si a panourilor cu catei spre adoptii in locatiile unde ni se permite (magazine, cabinete, restaurante)

Acestea sunt doar cateva directii pentru voluntari, orice alte activitati pentru catei sunt binevenite, apreciate si vom face tot posibilul pentru a le pune in practica impreuna.

Deveniti stapani temporari (Foster)

Ce inseamna stapan temporar?

Daca aveti spatiu suficient pentru a tine animale, va rugam sa ne contactati pentru a le putea oferi camine temporare (familie care sa ia cate un animal in grija) pana cand noi cu ajutorul dumneavoastra le gasim camine definitive! Asociatia asigura tot ce are nevoie acel patruped si anume: mancare, tratament daca este cazul. Pentru acest lucru dumneavoastra trebuie sa-i oferiti conditiile necesare, iubire si sa fie ingrijit corespunzator.

Puteti sa ii cautati si dumneavoastra patrupedului un camin definitiv, unde sunteti sigur ca va avea o viata linistita si va fi iubit neconditionat.

Cum pot deveni stapan temporar?

Alegeti unul dintre catei sau pisicile din pagina, specificati in ce conditii va fi ingrijit ( la casa, la bloc, in curte, in apartament, membri familiei, cate ore lucrati pe zi, ce conditii ii puteti oferi). Lasati un nr. de tel. iar noi va vom contacta in cel mai scurt timp.

Daca optati sa deveniti stapani temporari, cu ajutorul dumneavoastra noi putem salva alte animale de pe strada odata ce un caine este adoptat temporar.

Aceasta adoptie temporara poate tine chiar si luni, nu doar saptamani, de aceea inainte de a lua aceasta decizie, va rugam sa fiti siguri inainte de a ne contacta si nu a lua un animal pentru cateva zile doar de “proba”. Daca considerati ca nu veti putea duce acest lucru la bun sfarsit, va rugam sa nu insistati spre o adoptie temporara.

Daca va obisnuiti cu patrupedul care ati preferat sa-l adoptati temporar, nu ne deranjeaza faptul ca il adoptati definitiv, chiar ne bucuram pentru acest lucru, insa mai trebuie luat in calcul si faptul ca probabil veti renunta la a fi “stapan temporar” iar animalele de pe strazi nu vor mai avea aceasta sansa de a fi ingrijite si educate de catre o persoana care doreste sa salveze cat mai multe vieti, insa nu mai are posibilitatea devenind stapan definitiv pentru un singur patruped.

Sharing is caring!