Program Educational

PROGRAM EDUCAȚIONAL ȘI DE INFORMARE A POPULAȚIEI

În şcoli în domeniul protecţiei animalelor (o oră săptămânal) – de către Inspectoratul Şcolar, în parteneriat cu ONG-urile de profil; autorităţile au obligaţia să promoveze programe de educaţie, în spiritul principiilor Convenţiei Europene pentru Protecţia Animalelor de Companie (legea 60/2004). Programe susţinute de informare şi educare a populaţiei (prin seminarii, workshopuri, cursuri gratuite, pliante, postere, întâlniri), precum şi activităţi vizând programe de încurajare a adopţiei, sterilizării şi de combatere a abandonului – derulate inclusiv prin mass-media, de către organizaţii de profil, voluntari şi autorităţi. Promovarea programelor de sterilizare, adopţie, programelor educaţionale, exemplelor de bună practică, de către mass-media la intervenţia autorităţilor; informarea populaţiei se poate face prin intermediul presei scrise, a posturilor locale de radio şi televiziune, cât şi prin intermediul medicilor veterinari (atât din municipiu cât şi din mediul rural limitrof ). Acest tip de activitate poate fi realizat cu ajutorul Primăriei, DSV-ului, a massmediei şi a Poliţiei Animalelor. Pentru rezolvarea rapidă a problemei acţiunile educative şi informative sunt esenţiale. Deşi există prevederi legislative locale şi naţionale privind drepturile animalelor şi ce înseamnă un comportament civilizat faţă de acestea, actele normative nu sunt cunoscute populaţiei, iar atunci când au fost înregistrate încălcări ale legislaţiei, sancţiunile nu au fost corespunzătoare şi nu au fost mediatizate pentru a servi drept exemplu în comunitate. După informarea corespunzătoare a populaţiei se impune o perioadă de atenţionare (de graţie) în care Poliţia Animalelor şi Locală are rolul principal, cu sprijin din partea jurnaliştilor şi a formatorilor de opinie (cu alte cuvinte se pot da avertismente celor care continuă să încalce legislaţia în vigoare). În final trebuie ca legea să fie aplicată, instaurată prin sancţiuni care să fie mai larg popularizate în presa scrisă şi pe posturile locale de radio şi televiziune.

Astăzi, 4 Octombrie 2018, am sărbători Ziua Internațională a Animalelor împreună cu Școala Gimnazială “Mihai Peia” (Gen.6), unde l-am dus pe Peky și le-am prezentat copiilor povestea lui, ceea ce înseamnă să salvezi și cât de mult au nevoie animalele de ajutorul nostru. Speram ca următoarele generații să aibă mai multă compasiune față de animale și mediul înconjurător, ei sunt viitorul, dar viitorul depinde și de educația lor. Le mulțumesc din suflet pentru donațiile făcute pentru cățeii din adăpostul public și pentru că iubesc necuvântătoarele. Speram din suflet să ne revedem cu noi proiecte!

Un vis pe care îl visezi singur este doar un vis, dar un vis pe care îl visăm împreuna este realitate. 🤩 Mulțumim oameni frumoși, voluntarii Interact Reșița, pentru ajutorul oferit cățeilor! Curățenia de primăvară continuă! Ajutați și voi măcar pt 2 ore în adăpost, vă așteptăm!

Mulțumim din suflet elevilor de la Școala Gimnazială nr 7, din clasa a 8-a A, pentru că au dorit să dedice Săptămâna Verde cățeilor din adăpost și au donat hrană cățeilor! Sunteți minunați și vă mulțumim pentru compasiunea oferită animalelor!