Voluntariat

Probabil ți-ai pus cel puțin odată întrebarea ‘Care este importanța voluntariatului?’ sau ‘Cu ce mă ajută dacă fac voluntariat?’ . Iată mai jos câteva motive:
1. poți cunoaște tineri de vârsta ta, cu aspirații sau dorințe asemănătoare, și de la care poți învăța lucruri noi;
2. implicarea în activități de voluntariat poate spune foarte multe despre implicarea și dedicarea ta în problemele sociale;
3. prezintă un aspect important în cazul angajării;
4. poți descoperii pasiuni noi;
5. poți contribui în schimbarea societății în care trăiești;
6. îți imbunătățești calitatea vieții;
7. ai posibilitatea de a face exerciții fizice împreună cu cățeii și pisicile noastre;
8. program flexibil;
9. bucuria de a salva o viață;
Voluntarii demonstrează că au un potențial înalt, și că sunt oameni cu inițiativă, care vor să se concentreze și asuptra altor activități decât cele legate de învățământ. Faptul că te implici în activități de voluntariat, în timpul liber, dovedește că ești o persoană proactivă și dornică de noi experiențe.
Prin activități de volunariat, tinerii capătă mai multă încredere în ei inșiși și învață să îsin dezvolte abilitățile de comunicare, organizare, se pot integra mai ușor în colectrive.
Asociația DOGS CENTER din Reșița vă oferă posibilitatea de a face voluntariat la adăpostul nostru, pentru animalele abandonate, să le oferiți o viață mai bună până ce aceștia își vor găsi propria lor familie. A fost demonstrat prin studii recente că activitatea alături de animale reduce stresul și îmbunătățește starea fizică si psihică.

Completeaza chestionarul pentru a deveni voluntar al Asociatiei Dogs Center AICI
Si lasa-ne un mesaj pe pagina de Facebook a Asociatiei

COMPLETEAZA CEREREA DE INSCRIERE CA VOLUNTAR AICI

Avem 12 țarcuri pentru a salva mai multe animale de pe stradă si carantina puilor, știm că mulți nici nu urmăriți această pagină pt a vedea cazurile ce le avem, pur și simplu trimiteți mesaj cu toți cățeii sau pisicile ce le găsiți, deja avem peste 50 de caini in acele tarcuri. Suntem doar 3 persoane cu mașină. Nu este ușor să avem grijă de căței și sper ca într-o zi să înțelegeți, odată pentru totdeauna, că statul nu ne ajută, nu ne plătește și nici asociații din alte țări nu ne susțin. Adapostul apartine asociatiei, nu este adapostul public. Când găsiți un cățel pe stradă, probabil mulți vă imaginați că e sănătos, deparazitat și vaccinat, chiar și sterilizat, nici de hrană nu are nevoie, nici să curățăm după el nu trebuie, de parcă ar fi statuie. Nu e prea fain, atunci când curățăm rahatul din țarcuri și cărăm zeci de saci de rahat la gunoi, dar asta înseamnă o parte din îngrijirea unui animal. Oare cineva se gândește la tot ce înseamnă a salva un suflet? Pe lângă cele 8 ore petrecute la serviciu, avem nevoie de cel puțin o oră să curățăm și hrănim cățeii. Când avem un caz urgent trebuie să calculăm orele cât suntem pe drum la veterinari sau în alte localități pt a salva un suflet. Primim mesaje zilnic, chiar și noaptea, dar nimeni nu întreabă dacă mai putem, consideră că suntem obligați, că suntem poliția animalelor și suntem plătiți să intervenim oricând, oricum. Și noi avem familii, copii, animale și acasă, suntem la fel ca voi, nu avem superputeri. Cățeii și pisicuțele au nevoie să socializeze, să se obișnuiască cu oamenii, am avut cazuri în care doar pe mine mă acceptau și nu îi putem oferi spre adopție pt că nu venea nimeni să socializeze pt a se învăța cu toată lumea. Mulți căței așteaptă în adăpost ani de zile pt a fi adoptați și mulți nu se mai pot obișnui într-un apartament, când au stat ani de zile într-un țarc. Sperăm că vom avea mai mulți voluntari pt a socializa cu aceste suflete părăsite, pt a organiza programe școlare să schimbăm mentalitatea copiilor despre dreptul animalelor și oameni care doresc să ajute cu un colț de cameră animalele bolnave sau puii sugari.

COMPLETEAZA CEREREA DE INSCRIERE CA VOLUNTAR AICI

ALEGE CATELUL DIN ADAPOSTUL NOSTRU!
PANA CAND UNUL DIN CATEII DE LA ADAPOSTUL NOSTRU SE VA ADOPTA, TU VEI FI STAPANUL LUI TEMPORAR!
ARE NEVOIE DE HRANA, VACCINURI, TRATAMENTE, JUCARII!
DONEAZA SI SALVEAZA! VEI PRIMI TOATE INFORMATIILE DESPRE CATEL SI POTI PASTRA LEGATURA CU VIITORII STAPANI!
ASOCIATIA DOGS CENTER
IBAN RON: RO30BTRLRONCRT0379819301
IBAN EURO: RO77BTRLEURCRT0379819301
PAYPAL: dogscenteresita@yahoo.com


Voluntariat
Volunteering
Freiwilligenarbeit

Cum si de ce sa devii membru al asociatiei?
Cum devin membru?

Contactati-ne ! Completati un formular de adeziune si lunar cotizatia de membru, de 10 lei. Daca sunteti persoana juridica cotizatia lunara este la alegerea dumneavoastra.

Ce inseamna sa fiu membru cotizant ?

Inseamna sa asigurati asociatiei un venit constant care sa transforme in fapte intentiile bune. O cotizatie de 10 lei platita lunar este un efort mic; alaturi de o alta cotizatie insa reprezinta un sac de hrana de 10 kg; alaturi de alte cotizatii poate insemna intretinerea lunara a unui caine sau tratament medical alaturi de alte trei cotizatii inseamna intretinerea lunara a unui caine bolnav.

Este deci un domeniu in care putem face lucruri importante cu efort mic. Dar numai impreuna. Desigur, puteti oferi si orice alt fel de ajutor, atunci cand e nevoie: transport pentru un animal ranit, hrana, custi pentru caini, medicamente, etc.

Activitatea Asociatiei „Dogs Center Resita” se bazeaza exclusiv pe voluntariat, de aceea oricine poate ajuta, chiar daca nu are experienta in domeniu sau cunostinte medicale.
Aceasta este o scurta descriere a activitatii de voluntariat (posibile directii): – sa verifice pisicile si cainii adoptati – ajutor hrana si apa pentru catei – program de ingrijire acasa: sunt catei care au nevoie de un tratament special, pentru o anumita perioada de timp (accidente, boli); pentru astfel de cazuri se solicita voluntari care pot asigura un spatiu cat de mic catelului respectiv – transport in cazuri de urgenta (catei loviti, bolnavi), transport catei pentru a fi adoptati in alte localitati, transport catei pentru sterilizari – implicare in organizarea actiunilor noastre – prezenta la evenimente – mediatizarea evenimentelor – promovarea Asociatiei „Dogs Center Resita” si a activitatii acesteia: graphic desing, fotografie, vizite educationale in scoli, programe cu copii, impartirea pliantelor in locurile unde avem acces (cabinete, scoli, magazine) – strangere de fonduri – amplasarea cutiilor de donatii si a panourilor cu catei spre adoptii in locatiile unde ni se permite (magazine, cabinete, restaurante)

Acestea sunt doar cateva directii pentru voluntari, orice alte activitati pentru catei sunt binevenite, apreciate si vom face tot posibilul pentru a le pune in practica impreuna.

Deveniti stapani temporari (Foster)

Ce inseamna stapan temporar?

Daca aveti spatiu suficient pentru a tine animale, va rugam sa ne contactati pentru a le putea oferi camine temporare (familie care sa ia cate un animal in grija) pana cand noi cu ajutorul dumneavoastra le gasim camine definitive! Asociatia asigura tot ce are nevoie acel patruped si anume: mancare, tratament daca este cazul. Pentru acest lucru dumneavoastra trebuie sa-i oferiti conditiile necesare, iubire si sa fie ingrijit corespunzator.

Puteti sa ii cautati si dumneavoastra patrupedului un camin definitiv, unde sunteti sigur ca va avea o viata linistita si va fi iubit neconditionat.

Cum pot deveni stapan temporar?

Alegeti unul dintre catei sau pisicile din pagina, specificati in ce conditii va fi ingrijit ( la casa, la bloc, in curte, in apartament, membri familiei, cate ore lucrati pe zi, ce conditii ii puteti oferi). Lasati un nr. de tel. iar noi va vom contacta in cel mai scurt timp.

Daca optati sa deveniti stapani temporari, cu ajutorul dumneavoastra noi putem salva alte animale de pe strada odata ce un caine este adoptat temporar.

Aceasta adoptie temporara poate tine chiar si luni, nu doar saptamani, de aceea inainte de a lua aceasta decizie, va rugam sa fiti siguri inainte de a ne contacta si nu a lua un animal pentru cateva zile doar de „proba”. Daca considerati ca nu veti putea duce acest lucru la bun sfarsit, va rugam sa nu insistati spre o adoptie temporara.

Daca va obisnuiti cu patrupedul care ati preferat sa-l adoptati temporar, nu ne deranjeaza faptul ca il adoptati definitiv, chiar ne bucuram pentru acest lucru, insa mai trebuie luat in calcul si faptul ca probabil veti renunta la a fi „stapan temporar” iar animalele de pe strazi nu vor mai avea aceasta sansa de a fi ingrijite si educate de catre o persoana care doreste sa salveze cat mai multe vieti, insa nu mai are posibilitatea devenind stapan definitiv pentru un singur patruped.

English:

Volunteering

How and why to become a member of the association?

How do I become a member?

Contact us! Fill in an adhesion form and pay monthly membership fee of 5 lei. If you are a legal person, the monthly fee is at your choice.

What does it mean to be a contributing member?

It is to ensure that the association has a steady income, that will turn good intentions into deeds.

A monthly fee of 5 lei is a small effort; along with another contribution, is the complete, one-year vaccination of a dog; along with other contributions, may mean a dog’s monthly maintenance or medical treatment; along with three other contributions means the monthly maintenance of a sick dog.

It is therefore an area where we can do important things with little effort. But only together. Of course, you can also provide any other help when needed: transport for an injured animal, food, dog cages, medication, etc.

The activity of the Dogs Center Resita Association is based solely on volunteering, so anyone can help, even if they have no experience in the field, or medical knowledge.

This is a brief description of the volunteer activity (possible directions): – to check cats and dogs adopted – food aid and water for dogs – home care program; are dogs who need special treatment for a certain period of time (accidents, diseases); for such cases, volunteers are asked to provide a space as small as possible for the puppy; – Emergency transport (hit, sick dogs); – transport of pups for adoption in other localities; – transport of the pups for sterilization; – involvement in organizing our actions; – attending events; – the publicity of events; – promotion of the Dogs Center Resita Association and its activities: graphic design, photography, educational visits in schools, children’s programs, distribution of leaflets in the places where we have access (cabinets, schools, shops); – raising funds; – location of donation boxes and dog boards to adoptions in locations where we are allowed (shops, offices, restaurants);

These are just a few directions for volunteers, any other activities for dogs are welcome, appreciated and we will do our best to put them together. Become Temporary Masters (Foster).

What does a temporary master mean?

If you have enough space to keep animals, please contact us, so that you can provide temporary shelter (family to take care of a pet), until we can find definitive homes with your help!

The association provides everything that this dogs needs, namely: food, treatment if necessary. For this you must give it the necessary conditions, love and be properly cared for. You can also looking for your dog a definitive home, where you are sure that it will have a quiet life and will be unconditionally loved.

How do I become a temporary master?

Choose one of the puppies or cats on the page, specifying under what conditions it will be treated (house, block, yard, apartment, family members, hours of work per day, what conditions you can provide). Leave a phone no.  and we will contact you as soon as possible.

If you choose to become temporary masters, with your help we can save other animals on the street once a dog is temporarily adopted.

This temporary adoption can take months, not just weeks, so before making this decision, please be assured before contacting us and not just taking as a „test” for a few days.

If you think you will not be able to do this, please do not insist on a temporary adoption.

If you become familiar with the dog that you’d prefer to adopt temporary,  it does not bother us to adopt it definitively, we really enjoy it. But we also have to take into account the fact that you will probably give up to be a „temporary master” and the animals on the streets will not have the chance to be cared  and educated for by a person, who wants to save as many lives as possible.


Deutsch:
Freiwilligenarbeit

Wie und warum werden Sie Mitglied im Verein?

Wie werde ich Mitglied?

Kontaktiere uns! Füllen Sie ein Haftungsformular aus und zahlen Sie eine monatliche Mitgliedsgebühr von 5 Lei. Wenn Sie eine juristische Person sind, liegt die monatliche Gebühr nach Ihrer Wahl.

Was bedeutet es, ein beitragendes Mitglied zu sein?

Damit soll sichergestellt werden, dass der Verein ein regelmäßiges Einkommen hat, das gute Absichten in Taten verwandelt. Eine monatliche Gebühr von 5 Lei ist eine kleine Anstrengung; zusammen mit einem weiteren Beitrag ist die vollständige einjährige Impfung eines Hundes; kann zusammen mit anderen Beiträgen die monatliche Wartung oder medizinische Behandlung eines Hundes bedeuten; Zusammen mit drei weiteren Beiträgen bedeutet dies die monatliche Aufrechterhaltung eines kranken Hundes.

Deshalb können wir mit wenig Aufwand wichtige Dinge erledigen. Aber nur zusammen. Natürlich können Sie bei Bedarf auch andere Hilfe leisten: Transport für ein verletztes Tier, Futter, Hundekäfige, Medikamente usw.

Die Tätigkeit des Dogs Center Resita Association basiert ausschließlich auf Freiwilligenarbeit, so dass jeder helfen kann, auch wenn er keine Erfahrung oder medizinisches Wissen hat.

Dies ist eine kurze Beschreibung der Freiwilligentätigkeit (mögliche Anweisungen): – zur Kontrolle der angenommenen Katzen und Hunde – Nahrungsmittelhilfe und Wasser für Hunde – häusliches Pflegeprogramm; sind Hunde, die über einen bestimmten Zeitraum einer besonderen Behandlung bedürfen (Unfälle, Krankheiten); in solchen Fällen werden die Freiwilligen gebeten, dem Welpen einen möglichst kleinen Platz zur Verfügung zu stellen; – Notfalltransport (getroffene, kranke Hunde);

– Transport von Welpen zur Adoption an anderen Orten; – Transport der Welpen zur Sterilisation; – Beteiligung an der Organisation unserer Aktionen; – Teilnahme an Veranstaltungen; – die Bekanntmachung von Veranstaltungen; – Förderung des Vereins Dogs Resita und seiner Aktivitäten: Grafikdesign, Fotografie, Schulbesuche in Schulen, Kinderprogramme, Verteilung von Flugblättern an den Orten, an denen wir Zugang haben (Kabinette, Schulen, Geschäfte); – Beschaffung von Mitteln;

– Standort von Spendenboxen und Hundebrettern für Adoptionen an Orten, an denen wir zugelassen sind (Geschäfte, Büros, Restaurants).

Dies sind nur einige Anweisungen für freiwillige Helfer. Alle anderen Aktivitäten für Hunde sind willkommen und werden geschätzt, und wir werden unser Bestes geben, um sie zusammen zu stellen. Werden Sie temporäre Meister (Foster).

Was bedeutet ein temporärer Meister?

Wenn Sie genug Platz haben, um Tiere zu halten, setzen Sie sich bitte mit uns in Verbindung, damit Sie vorübergehend Unterbringung (Familie, die sich um ein Haustier kümmert) bieten können, bis wir mit Ihrer Hilfe ein endgültiges Zuhause finden!

Der Verband stellt alles zur Verfügung, was dieser Hund benötigt, nämlich: Nahrung, ggf. Behandlung. Dafür musst du ihm die nötigen Voraussetzungen geben, lieben und richtig betreut werden. Sie können für Ihren Hund auch ein definitives Zuhause suchen, in dem Sie sicher sind, dass er ein ruhiges Leben hat und bedingungslos geliebt wird.

Wie werde ich temporärer Meister?

Wählen Sie einen der Welpen oder Katzen auf der Seite aus, und geben Sie an, unter welchen Bedingungen er behandelt wird (Haus, Block, Garten, Wohnung, Familienmitglieder, Arbeitsstunden pro Tag, welche Bedingungen können Sie bereitstellen). Hinterlassen Sie eine Telefonnummer und wir werden uns so schnell wie möglich mit Ihnen in Verbindung setzen.

Wenn Sie temporäre Meister werden möchten, können wir mit Ihrer Hilfe andere Tiere auf der Straße retten, sobald ein Hund vorübergehend adoptiert wird.

Diese vorübergehende Adoption kann Monate dauern, nicht nur Wochen also, bevor Sie diese Entscheidung treffen, bitte, bevor Sie uns kontaktieren sicher sein, und nicht nur als „Test“ für ein paar Tage gelten.

Wenn Sie der Meinung sind, dass Sie dies nicht tun können, bestehen Sie nicht auf einer vorübergehenden Adoption.

Wenn Sie sich mit dem Hund, den Sie vorübergehend adoptieren möchten, vertraut machen, stört es uns nicht, ihn endgültig anzunehmen. Aber wir müssen auch die Tatsache berücksichtigen, dass Sie wahrscheinlich aufgeben werden, ein „temporärer Meister” zu sein, und die Tiere auf der Straße werden nicht die Chance haben, von einer Person betreut und erzogen zu werden, wer will so viele Leben wie möglich retten.