Am reusit sa sterilizam peste 1.000 de caini si pisici!
Dorim anual sa putem oferi sterilizarea gratuita cu ajutorul donatiilor, a 3,5% din impozitul pe venit anual, precum si a 20% din impozitul pe profit, ce se ofera gratuit!
LEGE nr. 258 din 26 septembrie 2013
ART 39.
(1) Persoanele fizice sau juridice, asociațiile și fundațiile pentru protecția animalelor care dețin câini de rasă comună sau metiși ai acestora pe teritoriul țării au obligația să îi sterilizeze până cel târziu la data de 1 ianuarie 2015.
(2) Deținătorii câinilor de rasă comună sau metișilor fătați după data de 1 ianuarie 2015 au obligația să sterilizeze puii astfel:
a) femelele la vârsta de 4-6 luni;
b) masculii la vârsta de 6-8 luni.
(3) Câinii fără stăpân care nu aparțin rasei comune nu vor fi sterilizați în situația în care sunt revendicați sau adoptați.
(4) Serviciile specializate pentru gestionarea câinilor fără stăpân, respectiv operatorii serviciilor specializate pentru gestionarea câinilor fără stăpân au obligația să sterilizeze câinii de rasă comună sau metișii acestora revendicați, adoptați sau menținuți în adăpost, precum și femelele gestante.
(5) Sterilizarea femelelor gestante, a femelelor revendicate, adoptate sau menținute în adăpost se realizează cu prioritate.
(6) Sterilizarea câinilor fără stăpân de rasă comună sau a metișilor acestora revendicați, adoptați sau menținuți în adăposturi publice se realizează în mod obligatoriu; sterilizarea se va realiza prin orhidectomie pentru masculi și ovariohisterectomie pentru femele.
(7) Prin excepție de la prevederile alin.6, sterilizarea se poate realiza și chimic cu produse omologate în Uniunea Europeană.
(8) Deținătorii de femele nesterilizate au obligația de a declara gestațiile, fătările, precum și numărul de pui fătați oricărui medic veterinar de liberă practică, organizat în condițiile legii, sau medicului veterinar de liberă practică împuternicit în conformitate cu prevederile art. 15 alin.2, din Ordonanța Guvernului nr. 42/2004 privind organizarea activității sanitar-veterinare și pentru siguranța alimentelor, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 215/2004, cu modificările și completările ulterioare.
(9) Declararea gestațiilor se face imediat ce acestea au fost sesizate de deținător, iar declararea fătărilor și a numărului de pui fătați se face în maximum 10 zile de la fătare.
(10) Medicii veterinari de liberă practică, organizați în condițiile legii, sau, după caz, medicii veterinari de liberă practică împuterniciți în conformitate cu prevederile art. 15 alin.2, din Ordonanța Guvernului nr. 42/2004, cu modificările și completările ulterioare, care primesc declarațiile prevăzute la alin.8 înregistrează datele și le introduc în Registrul de evidență a câinilor cu stăpân.
ATENȚIE! Nerespectarea prevederilor mai sus menționate constituie contravenții și se sancționeaza cu amendă de la 5.000 lei la 10.000 lei.
Donate a castration!
If the misery shall end, solutions must be found!
We are a non-profit organization in Romania which has made it our mission to help street dogs. The „Dogs Center Resita” organization is run by volunteers and relies on donations.
Unfortunately, the situation of the street dogs in Romania is still catastrophic. Dogs live on the street, are mistreated, suffer from hunger and various diseases.
We try to catch these animals, in order to sterilize them, to provide medical help and to give them a safe shelter.
For this we are dependent on your help!
We try to place the dogs into families either in Romania or abroad. With your donation you can help us in our mission.
Non-profit entity name:
ASOCIATIA DOGS CENTER
Tax Identification Number of the non-profit entity: 25661547
REVOLUT: 0040722228122
IBAN RON: RO30BTRLRONCRT0379819301
IBAN EURO: RO77BTRLEURCRT0379819301
PAYPAL: dogscenteresita@yahoo.com
Spenden Sie eine Kastration!
Wenn das Elend enden sollen müssen Lösungen her!
Wir sind eine gemeinnützige Organisation in Rumänien die es sich zur Aufgabe gemacht hat Strassenhunde zu helfen. Die Organisation «Dogs Center Resita» besteht aus freiwilligen Helfern und finanziert sich ausschliesslich mit Spenden.
Die Situation der Strassenhunde in Rumänien ist leider immer noch katastrophal. Sie leben auf der Strasse, werden misshandelt, leiden an Hunger und diverse Krankheiten.
Wir versuchen die Tiere einzufangen, sie zu sterilisieren, medizinische Hilfe zu leisten und ihnen eine sichere Unterkunft zu geben.
Dafür sind wir sind auf eure Hilfe angewiesen!
Wir wollen gerne die Hunde im Inland sowie im Ausland vermitteln, sammeln Spenden oder gerne können Sie auch eine Patenschaft für ein unsere Hunde übernehmen.
Name des gemeinnützigen Unternehmens: ASOCIATIA DOGS CENTER
Steueridentifikationsnummer des gemeinnützigen Unternehmens: 25661547
REVOLUT: 0040722228122
IBAN RON: RO30BTRLRONCRT0379819301
IBAN EURO: RO77BTRLEURCRT0379819301
PAYPAL: dogscenteresita@yahoo.com
STERILIZAREA SALVEAZA VIETI!
Sterilizarea salveaza vieti! Atat a animalului in cauza, cat si a celor din adaposturi, care au o sansa mai mare sa fie adoptati sau poate nu mai sunt nevoiti sa ajunga acolo. Cu toate acestea, miturile care circula despre acest subiect s-au intetit in ultimii ani odata cu propaganda pro-sterilizare inceputa de ONG-uri si medicii veterinari. Aceste mituri nu fac sa puna frana acestui fenomen. Oamenii de rand, si asa indecisi, sunt descurajati intru-totul cand li se insira asa zisele “dezavantaje”ale sterilizarii si castrarii. In continuare va vom etala cele mai frecvente mituri despre sterilizare, precum si adevarul mascat de acestea.
Mit: E bine ca femela sa aiba un rand de pui inainte de a fi sterilizata!
Adevarul: Nu exista nicio justificare medicala a acestui argument. Pe de alta parte, studiile au demonstrat faptul ca pisicile si cainii sterilizati sunt mai sanatosi si traiesc mai mult.
Medicii recomanda ca sterilizarea sa se realizeze inainte de primul ciclu de calduri, cand aparatul reproducator nu a suferit niciun fel de modificari. Sterilizarea inainte de primele calduri si implicit inainte de prima gestatie are urmatoarele beneficii:
– Prevenirea infectiilor uterine, cum ar fi piometrul. Infectiile uterine sunt foarte frecvente la animalele nesterilizate, iar piometrul in special, este adesea fatal.
– Prevenirea cancerului mamar, extrem de des intalnit la catelele si pisicile mame. Acesta metastazeaza adesea in plamani. De cele mai multe ori este descoperit prea tarziu, iar animalul moare.
– Sterilizare se poate face si la femela gestanta. Consultati medicul veterinar in acest sens. Este mai bine ca puii nedoriti sa fie eliminati acum, decat mai tarziu sa fie abanonati pe strazi sau lasati in adaposturi, unde vor suferi mult.
– Scapati de stresul de a avea in jurul femelei voastre, zeci de masculi intaratati si potential agresivi.
Mit: Animalul castrat se va ingrasa!
Adevar: Uneori, dupa operatie cainele sau pisica castiga in greutate, insa operatia de sterilizarea nu este responsabila de acest lucru. In fapt, este datoria stapanului sa controleze dieta animalului si sa ii asigure portia zilnica de exercitiu fizic.
Mit: Caracterul animalului se schimba dupa sterilizare!
Adevar: Schimbarile ce au loc in caracterul cainelui sunt doar in sens pozitiv. Masculii vor renunta la obiceiul se a mai pulveriza urina peste tot, intrucat nu mai simt nevoia sa fie in competitie cu altii. Daca este castrat inca de tanar, masculul nu se va deprinde deloc cu acest obicei si veti ramane cu locuinta curata.
Animalele castrate isi vor diminua agresivitatea. Luptele intre masculi nu vor mai exista, astfel zgarieturile si ranirile dispar din peisaj. Pisicile sau cainii castrati nu vor mai hoinarii in cautarea partenerilor. Astfel se previne contractarea bolilor contagioase sau a celor cu transmitere sexuala (FIV sau leucemia felina). Animalele vor ramane acasa si nu va mai trebui sa va ingrijorati ca li se poate intampla ceva cand sunt plecate.
In concluzie, animalele sterilizate sunt mai linistite, mai statornice si mai fericite.
Mit: Instinctul de paza dispare!
Adevar: Este cazul cainilor de paza si protectie. Instinctul de paza este adanc inradacinat in genetica si educatia cainelui respectiv si nu are deloc de-a face cu hormonii sexuali. Cainii de paza castrati isi vor face la fel de bine treaba ca si inainte.
Mit: Masculul nu face pui, deci nu am de ce sa imi fac griji
Adevar: E nevoie atat de mascul cat si de femela pentru a procrea. Numarul mare de masculi este reponsabil de multe gestatii accidentale.
Mit: Sterilizarea este dureroasa si stresanta pentru animal
Adevar: Interventia chirurgicala se face sub anestezie si este o procedura de rutina. Animalul va reveni la activitatile obisnuite in 48-72 de ore. Nasterea este mult mai stresanta si dureroasa pentru femela.
Mit: Animalul meu e atat de special incat imi doresc urmasi ca el!
Adevar: Fiecare caine sau pisica e special in felul lui. Imperecherea cu animalul de sex opus nu va aduce garantia ca puii vor semana intrutotul cu animalul vostru. Genetica poate oferi numeroase surprize.
Mit: Cainele sau pisica sunt de rasa pura!
Adevar: Multe dintre animalele eutanasiate sau abandonate sunt de rasa, si cu toate acestea nimeni nu le doreste. In prezent in lume, inclusiv la noi in tara, exista mai multe pisici si caini disponibile decat case dornice sa le adopte. Surplusul ori ajunge sa fie eutanasiat, ori vagabondeaza pe strazi, chinuindu-se sa supravietuiasca.
Mit: Sunt in stare sa gasesc familii pentru fiecare pui din cuib!
Adevar: Cu fiecare cuib nou de pui aparut, un alt cuib din adapost sau de pe strada este omorat. Sansele lor de a gasi o familie sunt furate de noii pui aparuti.
Mit: Nu vreau ca masculul meu sa se simta mai putin “barbat”!
Adevar: Cainii sau pisicile nu poseda conceptul de identitate sexuala. Astfel castrarea nu le reduce din respectul de sine si nu le altereaza personalitatea.
Mit: Operatia de sterilizare este foarte scumpa!
Adevar: Costurile operatiei difera de la un cabinet veterinar la altul si tin cont si de varsta, sanatatea animalului. In momentul de fata, orice ONG din tara colaboreaza cu medici veterinari care va pot face o reducere sau chiar va pot castra gratuit animalul. Contacti-l pe cel din orasul vostru.
Ingrijirea femelei gestante, analizele medicale, cresterea si vaccinarea puilor costa mult mai mult decat operatia de sterilizare. Asa ca, si din punct de vedere financiar, sterilizarea este un avantaj.
Sursa: zooland.ro
Achizitionare Ambulanta/Purchase of Ambulance/Kauf eines Krankenwagens
Pentru a stopa abandonul, singura solutie este sterilizarea iar pentru a steriliza cat mai multe animale, este nevoie sa fim prezenti in fiecare cartier, localitate, comuna, sat unde oamnii nu au posibilitatea sa se deplaseze si nu au posibilitatea financiara. Chiar daca am oferit spre adoptie peste 1600 de animale, nu se vede nici o diferenta pe strazi, din cauza puilor abandonati si fara control asupra numarului lor.
STERLIZAREA cainilor este o necesitate, este dovada unei societati responsabile, educate, care isi iubeste si-si respecta cainele, cel mai fidel prieten necuvintator, lasandu-l sa se bucure de viata fara ca ea, societatea, sa-si satisfaca propriile nevoi de procreere prin puii adusi pe lume fara discernamant. Aducerea pe lume a puilor de caine cu sau fara stapin si aici ne referim, cu durere, mai ales la femelele din rasa comuna, asa zisele comunitare sau maidaneze, la femelele din curtile oamenilor care fata si puii sunt aruncati in saci la marginea drumului, in gunoi sau pe cimp sau sunt lasati sa faca ochi si apoi sunt abandonati in voia sortii, sa moara de frig, foame, otraviti, batuti; la femelele chinuite si obligate sa fete la fiecare fatare fara sa aiba parte de ingrijire medicala sau vreun fel de consultatie in acest sens, din fabricile de caini care NU SUNT ALE CRESCATORILOR – MEMBRI AI ASOCIATIEI CHINOLOGICE ROMANE (AChR).
English:
Purchase of ambulance
To stop the abandonment, the only solution is sterilization, and to sterilize as many animals as possible, we need to be present in every neighborhood, locality, commune, village where people can not travel and have no financial means.
STERLIZATION of dogs is a necessity, it is the proof of a responsible, educated society that loves and respects its dog, the most loyal friend, leaving him to enjoy life without bringing puppies into the world. Bringing dog pups to the world, of dogs with or without a master, and here we refer, with pain, especially to the females of the common race, so-called communitarian or maidanese; females tortured and forced, from the breeders who are NOT MEMBERS OF THE ROMANIAN CHINOLOGICAL ASSOCIATION (AChR).
Deutsch:
Kauf eines Krankenwagens
Um das Aufgeben zu stoppen, ist die einzige Lösung die Sterilisation. Um so viele Tiere wie möglich zu sterilisieren, müssen wir in jeder Nachbarschaft, in jedem Ort, in jeder Gemeinde, in jedem Dorf präsent sein, in dem die Menschen nicht reisen können, und über keine finanziellen Mittel verfügen.
Die STERLISIERUNG von Hunden ist eine Notwendigkeit, es ist der Beweis für eine verantwortungsbewusste, gebildete Gesellschaft, die ihren Hund, den treuesten Freund, liebt und respektiert, so dass er das Leben genießen kann, ohne Welpen in die Welt zu bringen. Hundewelpen auf die Welt zu bringen, von Hunden mit oder ohne Meister, und hier beziehen wir uns mit Schmerzen besonders auf die Weibchen der gemeinen Rasse, die sogenannten Kommunitarier oder Maidanese; Weibchen, die von den Züchtern gefoltert und gezwungen wurden, die NICHT MITGLIEDER der rumänischen chinologischen Gesellschaft (AChR) sind.
DENUMIRE ENTITATE NONPROFIT: ASOCIATIA DOGS CENTER
CODUL DE IDENTIFICARE FISCALA AL ENTITATII NONPROFIT: 25661547
REVOLUT: 0040722228122
IBAN RON: RO30BTRLRONCRT0379819301
IBAN EURO: RO77BTRLEURCRT0379819301
PAYPAL: dogscenteresita@yahoo.com
Non-profit entity name:
ASOCIATIA DOGS CENTER
Tax Identification Number of the non-profit entity: 25661547
REVOLUT: 0040722228122
IBAN RON: RO30BTRLRONCRT0379819301
IBAN EURO: RO77BTRLEURCRT0379819301
PAYPAL: dogscenteresita@yahoo.com
Name des gemeinnützigen Unternehmens: ASOCIATIA DOGS CENTER
Steueridentifikationsnummer des gemeinnützigen Unternehmens: 25661547
REVOLUT: 0040722228122
IBAN RON: RO30BTRLRONCRT0379819301
IBAN EURO: RO77BTRLEURCRT0379819301
PAYPAL: dogscenteresita@yahoo.com