Sponsorizare

Știați că firmele pot redirecționa până la 20% din impozitul pe profit către un ONG (asociație neguvernamentală/nonprofit)?
Astfel, ne puteți sprijini activitatea, ajutându-ne să salvăm împreună cât mai multe animale abandonate! 

Vreți să salvezi animalele, fără vreun efort financiar?
Dețineți o firmă, sau cunoașteți pe cineva care are o firmă?

Întrebați-vă contabilul, mai multe informații găsiți mai jos! Contractul îl puteți deschide și printa AICI trimițându-ne o copie după ce l-ați semnat pe e-mail: dogscenteresita@yahoo.com

CONTRACTUL DE SPONSORIZARE PT PRINTAT AICI

În fiecare an puteți redirecționa către DOGS CENTER REȘIȚA 20%, contractul se completeaza o data in fiecare an, iar 20% din impozitul pe profit va fi donat trimestrial asociatiei!

DESCARCA CONTRACTUL DE SONSORIZARE AICI

Iată mai jos explicația pe larg și procedura de urmat:
1. „Dacă ești firmă, plătitoare de impozit pe profit, poți să direcționezi 20% din impozitul pe profit ce revine statului. În anul 2004 în Codul Fiscal a fost introdusă o facilitate de impozitare dar foarte puține societăți comerciale fac uz de această înlesnire.

Astfel potrivit Codului Fiscal art. 21. alin. 4 poți să scazi din impozitul pe profit datorat statului sumele aferente contractelor de sponsorizare. Legislația impune două condiții în acest sens: suma nu trebuie să depășească 0,5% din cifra de afaceri a firmei (0,75% începând cu 29.07.2019) și trebuie să se încadreze în limita de 20% din impozitul pe profit ce revine statului iar beneficiarul sponsorizării este înscris, la data incheierii contractului, în Registrul entităților/unităților de cult pentru care se acordă deduceri fiscale.

DESCARCA CONTRACTUL DE SONSORIZARE AICI

Procedura de sponsorizare:
Procedura în sine este una extrem de facilă, presupunând eforturi minime din partea societății comerciale. Astfel, în urma alegerii organizației noastre, se va încheia un contract de sponsorizare (cel din poza atașată). Sponsorizarea trebuie să fie înregistrată în contabilitate în anul pentru care se face plata impozitului. Contractul astfel încheiat constituie dovada actului de sponsorizare, iar în baza acestuia, societatea dvs va vira suma în contul Asociației Dogs Center Reșița. Suma ce urmează a fi donată este considerată cheltuiala nedeductibilă și se constituie ca un credit fiscal, scăzându-se din impozitul datorat.

În cazul în care sponsorizarea este mai mare decât impozitul datorat, aceasta poate să apeleze la creditul fiscal. Aceasta îi permite practic ca suma sponsorizării să fie acoperită de un credit fiscal disponibil pe o perioadă de șapte ani. Aceasta își poate deduce din impozitul pe profit viitor sponsorizările realizate în anii precedenți și acumulate în creditul fiscal.”

2.Dacă ești plătitor de impozit pe venit – microintreprindere și efectuezi sponsorizări, atunci scazi sumele aferente din impozitul pe veniturile microintreprinderilor până la nivelul valorii reprezentând 20% din impozitul pe veniturile microintreprinderilor datorat pentru trimestrul în care ai înregistrat cheltuiala respectivă. Sumele care nu sunt scăzute din impozitul pe veniturile microintreprinderilor datorat se raportează în trimestrele următoare pe o perioadă de 28 de trimestre consecutive. Baza înregistrării în contabilitate este tot contractul de sponsorizare făcut și plata aferentă acestuia, așa cum s-a menționat mai sus, în contul asociației noastre.

Mulțumim pentru colaborare! Numai împreună putem salva viețile acestor suflete abandonate!

DESCARCA CONTRACTUL DE SONSORIZARE AICI

NORME METODOLOGICE din 22 ianuarie 2004 de aplicare a Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal: Art. 21: Cheltuieli
cheltuielile de sponsorizare şi/sau mecenat şi cheltuielile privind bursele private, acordate potrivit legii; contribuabilii care efectuează sponsorizări şi/sau acte de mecenat, potrivit prevederilor Legii nr. 32/1994 privind sponsorizarea, cu modificările ulterioare, şi ale Legii bibliotecilor nr. 334/2002, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi cei care acordă burse private, potrivit legii, scad din impozitul pe profit datorat sumele aferente, dacă totalul acestor cheltuieli îndeplineşte cumulativ următoarele 2 condiţii: este în limita a 3 la mie din cifra de afaceri si nu depăşeşte mai mult de 20% din impozitul pe profit datorat.

Sponsori:


SC MPM SRL – Str. Timisoarei, nr. 38 – Resita

Rebel Fashion - Bld-ul Republicii, nr. 4 - Resita
Rebel Fashion - Nera Shopping Center, etaj 2 - Resita
Mulțumim din suflet firmei Sah Mat Agasi din Reșița pentru o cutie plină de unelte, de care avem nevoie la adăpost și gălețile pentru apa cățeilor!
Atunci când comandați o pizza, veți găsi pe cutie unul din cățeii noștri ce așteaptă să fie adoptat! Cel mai favorit restaurant din Reșița, încă din copilărie, s-a alăturat să ne ajute cu adopțiile și donațiile! Dolce Vita Resita este unul din restaurantele preferate ale reșițenilor! Pizza, paste, salate, carne de porc, pui, vită și multe alte bunătăți! Găsiți un meniu complex, foarte gustos și sățios! 🍕🍝🍛🥗🍲🥘🍳🍔🍟🍱🍣🍨🥧☕️🍷🍺 Mulțumim din suflet pentru susținere și ajutor! 🐾❤️🐾
în Piața Volantă din Luncă, Reșița, la Târgul de HANDMADE! Toate produsele vândute vor fi pentru Asociația Dogs Center să putem plăti datoriile la veterinar! 🐾❤️🐾 Mulțumim din suflet Loredana Anătăsoaie pentru ajutorul oferit! Produsele sunt unicate și perfecte pentru copii, bunici, zile onomastice, suveniruri, ustensile pentru bucătărie, etc.! @Polymer Art By Loredana
Mulțumim din suflet doamnei Erna și personalului firmei SC CC CRISTCO SRL pentru cuștile construite cățeilor! Cum avem peste 50 de căței, au nevoie și de cuști umplute cu paie unde să se adăpostească!
Mulțumim dn-lui Tibi Rozsa și angajaților pentru cuștile construite cățeilor! Acum cățeii vor avea un loc călduros unde să doarmă! Mulțumim dn-ul Gerhard Chwoika pentru susținere!